Ponuda

Rad, rad i rad, a sve s ciljem da naši i vaši konjići te djeca imaju najbolje uvjete za život i jahanje.  Dug je to put, put pun ljubavi, strasti i požrtvovnosti. Ipak, konje smatramo članovima obitelji a za obitelj nam ništa nije teško.

Pansioni za konje

U ponudi imamo četiri prozračna boksa za smještaj konja. Svi boksovi imaju dvostruka vrata na kojima se u bilo kojim vremenskim uvjetima otvara gornji dio kako bi konji imali pogled direktno van i da bi se prozračio prostor. Dva boksa su veličine 4x4m ,dok su druga dva 3×3.5m.

Svaki boks je pod videonadzorom za koji korisnici dobivaju lozinku te u svako doba dana mogu vidjeti svog ljubimca i tako smiriti savjest što nisu s njim.

Hranjenje konja je 2x dnevno ili prema dogovoru.

Čišćenje štale je svakodnevno, a svakih nekoliko mjeseci vrši se dezinfekcija i bojanje zidova živim vapnom.

Stelja je kombinacija piljevine i slame ili po dogovoru.

Konji se svakodnevno puštaju van u travnate ispuste ograđene drvenim stupovima i pastirom na kojima mogu boraviti cijeli dan. Trčati, pasti travu, valjati se i igrati. Voda im je dostupna u posudama koje su smještene u samom ispustu, a u ljetnim mjesecima za vrijeme velikih vrućina puštaju se van rano ujutro ili kasno popodne. Zbog dobrobiti za zdravlje važno nam je da su konjići u ispustu barem 4 sata dnevno.

Hrana za naše i vaše ljubimce je naša specijalnost, uvijek biramo samo najkvalitetnije sijeno i zob. Sijeno, zob i slamu proizvodimo na vlastitom obiteljskom gospodarstvu. Dok piljevinu dobavljamo sa obližnje pilane.

Obzirom na relativno mali broj konja na ranču, individualan pristup naš je prioritet. No, nije sve predodređeno konjima ujedno bi voljeli da se i njihovi ljudi, a naši korisnici osjećaju ugodno. Želimo da naš ranč bude jedno intimno mjesto, mjesto za bijeg, mjesto za opuštanje uz knjigu i topli napitak nakon stresnog dana. Stoga smo našim pansioncima omogućili društvenu prostoriju  sa kuhinjom koja je uređena u tradicionalnom stilu, wc s tušem, garderobu sa ormarima za opremu, a sve smješteno u obnovljenoj staroj posavskoj hiži.

Za ugodan rad i njegu konja na raspolaganju je sedlarnik , zatvorena kupaonica za konje s toplom vodom , ograđeni pješčani roundpen za lonžiranje, veliki ispusti za konje (47x25m) i pješčano jahalište s preponama veličine 60x40m.

Škola jahanja

Jeste li i vi jedan od onih ljudi koji su sanjali jahati po livadama i šumarcima? Odjahati u suton s voljenom osobom?

Svi već  dobro znaju kako konji imaju umirujući i terapeutski učinak na nas. Totalni anti stres tretman. Ponekad je dovoljno samo sjediti uz njih i slušati kako pasu hrskavu mladu travu da se u potpunosti opustimo. Za one željne adrenalina i avanture imamo dobre vijesti, konji su naša krila a kod nas možete naučiti kao upravljati tim krilima. Jedna stara arapska poslovica kaže: „ Nebeski vjetar je onaj koji puše između konjskih ušiju“ .

Kada jednom sjednete na leđa konja i osjetite tu snagu naprosto izgubite tlo pod nogama. Javljaju se leptirići u trbuhu poput onih kada ste se kao dijete jako ljuljali na ljuljački.  No, da biste naučili upravljati snažnim konjima i prevladali strah od nemoćnosti na tim blagim divovima potrebno je naučiti osnove jahanja. Tu je za Vas naša Lana Mešetović ,FEI level 2 licencirana trenerica koja vodi konjički klub u neposrednoj blizini i k nama dolazi po dogovoru.

Dosta je bilo čučanja u 4 zida, računala, mobitela, televizije, stresa. Želite aktivnost povezanu s prirodom, umirujućim učinkom, a opet s dovoljno adrenalina – jahanje je pravi sport za vas!

U školi jahanja prolazite kroz sve procese od čišćenja i kupanja konja, upoznavanje s konjem i načinima komunikacije, opremom potrebnom za jahanje, lonžiranje te osnove jahanja i jahaćih sportova.

Kod nas je moguće dogovoriti i individualne sate ovisno o ambicijama i spremnosti jahaća.

Šetnjica na konju

Za šetnju na konju nije potrebno prethodno iskustvo. Šetnje se mogu izvoditi u kontroliranim uvjetima što je osobito bitno za manju djecu. Moguće su šetnje u pješčanom ograđenom roundpenu, na jahalištu ili po prostranom imanju putu i livadama. U neposrednoj blizini imanja postoje i poljski putevi koji vode kroz šumarak do obale Save. Na tim vijugavim puteljcima često se susreću i male šumske životinje poput zeca, fazana i slično koje uvijek izmame osmijeh na naša lica. Svjež zrak, zelenilo, šum lišća u granama ili pod kopitima, ma, što više poželjeti.

Najam prikolice za prijevoz konja

Ukoliko trebate prevesti konja, a nemate prikolicu, mi imamo rješenje. Bockmann plastična prikolica za prijevoz dva konja sa ugrađenim sedlarnikom i gumom na podu potpuno obnovljena sprema je za vaše avanture.

Najam jahališta

Na našem ranču izgrađeno je pješčano jahalište 60x40m potpuno ograđeno drvenom ogradom i spremno čeka svoje korisnike. Jahalište je označeno slovima za dresurno jahanje, no moguće je i slaganje prepona koje su također sastavni dio ove ponude. Uz jahalište moguće je korištenje ograđenog roundpena za lonžiranje konja prije samog treninga. Nakon treninga svog ljubimca možete očistiti, okupati i pripremiti za transport u zatvorenoj kupaonici sa toplom vodom.

Ako imate pitanja – tu smo!

Skip to content