O nama

KAŽU DA U ŽIVOTU NIŠTA NIJE SLUČAJNO. TAKO I NAŠ ULAZAK U SVIJET KONJA SIGURNO NIJE SLUČAJAN

Ako ti sviđa tekst – podijeli ga s drugima

Mi smo šesteročlana obitelj čiji preci su živjeli tradicionalne živote na selu i na isti takav način smo odrastali.

 

Briga o životinjama na gospodarstvu je oduvijek  bila i ostala dio svakodnevice. Djedovima i bakama konji su bili najvrjednije blago obzirom da nisu imali modernu mehanizaciju. Konjima se oduvijek posvećivala posebna pažnja. Tokom godina konje su zamijenili traktori, no ljubav prema tim plemenitim životinjama ostala je uklesana duboko u našim srcima, tinjala i čekala da zaiskri ponovo.

Godine rada u velikim korporacijama, stresan i užurban život dvoje mladih ljudi s tada dvije malene djevojčice rezultirao je bijegom u svijet aktivnog odmora, naravno s konjima. I tako je sve počelo. Kratka školica i šetnje po Zelinskim brežuljcima u čarobna jesenska jutra na leđima dragih divova zauvijek su ostala u sjećanju i tražila više.

 

Znate onu izreku kako svaki konj zaslužuje ljubav djevojčice barem jednom u svom životu? e pa mi imamo dvije.

 

Dvije djevojčice koje su stasale, završile školu jahanja pod budnim okom pokojne Sanje Farkaš u KK Agramer. Njoj smo neizmjerno zahvalni na entuzijazmu, volji i želji da prenese ljubav i znanje na sve nas. Naše dvije djevojčice su njeno nasljedstvo i samo možemo reći da nam je bila čast poznavati ju. Kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga, a iza tih vrata stoji Edvard Rajčević, čovjek velikog srca koji je uvelike pomogao što smo danas tu gdje jesmo – na početku ostvarenja sna.

Nakon  nekoliko godina boravka na pansionima i vožnje posao, kuća, trening pa u krug, došlo je vrijeme odluke. Kupiti ranč ili jedrilicu? Mislim, kakvo glupo pitanje, svi smo ionako znali odgovor prije nego je pitanje izgovoreno.

Tako počinje avantura našeg života, imanje od 13.000 m2 kojem je potrebna potpuna rekonstrukcija, kupovina dodatne parcele od još 13.000 m2. U ovom trenutku naš život se mijenja iz korijena. A dobro možda ne baš iz korijena, ali sada je to način života i time prestaje biti hobi.

OPG imamo već 15tak godina te svu hranu za naše ljubimce ionako proizvodimo sami. Zob, slama, sijeno , tu ništa nije novo no cijeli projekt se diže na višu razinu u trenutku kada pristupamo mjeri 6.2.1. EU fonda za ruralni razvoj. Rad, rad i rad, a sve s ciljem da naši i vaši konjići te djeca imaju najbolje uvjete za život i jahanje.  

Dug je to put, put pun ljubavi, strasti i požrtvovnosti. Ipak, konje smatramo članovima obitelji a za obitelj nam ništa nije teško. Ljubav prema konjima i konjičkim sportovima svakim danom je sve veća samim time što i najmlađi članovi pokazuju kako ni dečki nisu imuni na četveronožne divove.  Tko ima volje naći će načina.

Želja nam je i cilj da naš ranč bude oaza mira za Vaše konjiće ali i za Vas same. Mjesto gdje se nakon teškog dana možete opustiti, a nakon uspješnog proveseliti. Dođite i provjerite, bit će nam drago ugostiti vas!

Voli Vas,

obitelj Peher

x

Do nas nema
3 dana jahanja

velika gorica > 5 km

zagreb > 15 km

dugo selo > 20 km

ivanić grad > 35 km

petrinja > 50 km

sisak > 50 km

Ovo je mali raj na zemlji

Želja nam je i cilj da naš ranč bude oaza mira za vaše konjiće, ali i za vas same. Mjesto gdje se nakon teškog dana možete opustiti, a nakon uspješnog proveseliti. 

Dođite i provjerite, bit će nam drago ugostiti vas!

Kako do nas?

Ako imate pitanja – tu smo!

Skip to content